Begeleiding

Aanmelding
Je kunt je bij mij aanmelden als je ergens in vast loopt, je in patronen terecht komt die niet meer helpend blijken te zijn, je niet goed in je vel zit, en het idee hebt er zelf of met behulp van je omgeving niet uit te komen. Ik heb ervaring in het begeleiden van mensen die problemen ervaren of klachten hebben op gebied van angst, stemming (bijvoorbeeld somberheid), gevoelens van schuld of schaamte, assertiviteit, slaap, piekeren, burn-out, identiteit, levensfasen, rouw, stress, trauma, relaties, …

Kennismaking
Om te bekijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen zullen we in een eerste gesprek of aantal gesprekken stil staan bij wat jou tot bij mij gebracht heeft, jouw ruimere context en de verwachtingen die je hebt van een psychologische begeleiding. Ik vertrek altijd vanuit jouw hulpvraag, maar ook als je die zelf (nog) niet duidelijk kunt formuleren ben je welkom. Als je vraag niet aansluit bij mijn expertise, heb ik voldoende kennis van het hulpverleningsnetwerk in en rondom Gent om jou gericht door te verwijzen.

Begeleiding
Zowel kortdurende begeleidingen als langdurige trajecten, voor mensen met ernstige psychische problemen, zijn mogelijk. De aanpak van de begeleiding kan concreet zijn, maar is altijd in de eerste plaats exploratief, waarbij we streven naar meer inzicht in jezelf en meer contact met jezelf. Ik zal uitgaan van wat jij wilt bespreken in de sessie. In de eerste plaats vind ik het belangrijk jou een veilige ruimte te bieden waar jij je verhaal kwijt kunt. Door bij jouw levensverhaal stil te staan kunnen we samen zoeken naar oplossingen of manieren die voor jou werken, om weer verder te gaan. Dat wilt zeggen dat ik je geen pasklare antwoorden of oplossingen aanreik, maar naast je sta ik je zoektocht naar verandering.

Schematherapie is een integratieve vorm van psychotherapie, ontwikkeld door Jeffrey Young, waarbij cognitieve-, gedragsmatige- en experiëntiële technieken zodanig gehanteerd worden dat er (diepgaande) veranderingen kunnen optreden in de persoonlijkheid van cliënten.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze erkende en wetenschappelijk onderzochte behandelmethode werd ontwikkeld door Dr Francine Shapiro en oorspronkelijk voor-
namelijk ingezet bij de behandeling
van psychotrauma.