Begeleiding

Aanmelding
Een psycholoog contacteren kan op allerlei momenten in je leven en om allerlei verschillende redenen. Je kunt je aanmelden als je (telkens) in patronen terecht komt die niet (meer) helpend blijken te zijn, je niet goed in je vel zit, last hebt van bepaalde vage of juist zeer specifieke klachten, en het idee hebt er zelf of met behulp van je omgeving niet uit te komen. Ik heb ervaring in het begeleiden van mensen die problemen ervaren of klachten hebben op gebied van angst, stemming, gevoelens van schuld of schaamte, assertiviteit, slaap, piekeren, burn-out, identiteit, levensfasen, rouw, stress, psychotrauma, relaties, …

fullsizeoutput_2c16.jpeg

Kennismaking
Om te bekijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen zullen we in een eerste gesprek of aantal gesprekken stilstaan bij de klachten die jij ervaart, jouw ruimere context en de verwachtingen die  je hebt van een psychologische begeleiding. Ik vertrek altijd vanuit jouw hulpvraag, maar ook als je die zelf (nog) niet duidelijk kunt formuleren ben je welkom. Als je vraag uiteindelijk niet aansluit bij mijn expertise, heb ik voldoende kennis van het hulpverleningsnetwerk in en rondom Gent om jou gericht door te verwijzen.

Begeleiding
De aanpak van de behandeling kan concreet en sturend zijn, maar ook eerder exploratief, waarbij we streven naar meer inzicht in jezelf. Ik zal altijd uitgaan van wat jij wilt bespreken in de sessie en gebruik inzichten uit verschillende therapeutische kaders om samen met jou een individueel traject uit te stippelen. Ik ga er namelijk van uit dat elke persoon tegenover mij uniek is. Door bij jouw levensverhaal stil te staan kunnen we samen zoeken naar oplossingen of manieren die voor jou werken, om weer verder te gaan. De duur en intensiteit van de behandeling kunnen we samen afspreken, maar hangt vaak af van een aantal factoren (problematiek, persoonlijkheid, praktische zaken, etc.). Doorgaans zullen we in het begin frequent afspreken en laten we, naarmate het beter gaat, steeds meer tijd tussen de sessies.