Over mij

Ik ben Liz Bakermans, klinisch psycholoog en werkzaam in groepspraktijk Paviljoen te Sint-Amandsberg. Ik ben erkend door de Psychologencommissie en lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).

Sinds het behalen van mijn masterdiploma aan de UGent heb ik op verschillende plaatsen werkervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg (o.a. als telefooncounselor bij ICAS en eerstelijnspsycholoog bij huisartsen-wachtpost Panacea). Momenteel werk ik als klinisch psycholoog in het volwassenenteam van het CGG Zuid-Oost-Vlaanderen. Ik ben reeds met een brede waaier aan psychische problematieken en hulpvragen in aanraking gekomen, waarbij de begeleidingen varieerden van kort- tot langdurend. In 2018 besloot ik deze ervaring in een nieuwe context te gaan toepassen en startte ik als zelfstandige.

Ik volg geregeld opleidingen, ben zelf in (leer)therapie en neem deel aan intervisiegroepen. Momenteel volg ik de opleiding Schematherapie en in januari ben ik tevens gestart met de EMDR-opleiding. Schematherapie is een integratieve vorm van psychotherapie, ontwikkeld door Jeffrey Young, waarbij cognitieve-, gedragsmatige- en experiëntiële technieken zodanig gehanteerd worden dat er (diepgaande) veranderingen kunnen optreden in de persoonlijkheid van cliënten. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze erkende en wetenschappelijk onderzochte methode werd ontwikkeld door Dr Francine Shapiro en oorspronkelijk voornamelijk ingezet bij de behandeling van psychotrauma.